РАЗНО

27. јануар  2017.

Савиндан-Школска слава свечано је прослављен у школи. Пригодан програм који је  посвећен Светом Сави реализован је на првим часовима у свим одељењима  а  припремили  су га професори српског језика. Заинтересовани ученици и професори присуствовали су ломљењу славског колача у холу  школе.

 

17. децембар  2016.

Ученици III1 са професорима Миломаном Дробњаком и Јеленом Ћубић су 17.12.2016. посетили Фестивал науке који се одржавао у Београду.

22.  април  2016.

Поводом Дана планете Земље ученици 2-1 и 4-3 под руководством професорице Јелене Ћубић  и у сарадњи са ЈКП Лим организовали су акцију чишћења десне обале реке  Лим коју је пропратила локална телевизија Форум. Циљ ове акције био  је да се пренесе јасна прука о важности рециклаже као и одговорног понашања према средини у којој живимо. ЈКП Лим је помогло да се постави контејнер за ПЕТ-амбалажу у дворишту школе како би ученици створили навику одлагања отпада који се рециклира

27.  јануар  2016.

Савиндан-Школска слава свечано је прослављен у школи. Пригодан програм који је  посвећен Светом Сави реализован је у Свечаној сали школе,  а  припремили  су га професори српског језика  и музичке културе. Заинтересовани ученици и професори присуствовали су ломљењу славског колача у холу  школе.Након свечаног дела,  приређен је коктел у зборници школе где су уз пригодне поклоне испраћени у пензију :  Љубомир Шуљагић –бивши директор  и Милинко Пузовић – домар. Коктелу су присуствовали садашњи и бивши радници школе.

 

22.новембар  2015.

Професорица Јелена Ћубић је са ученицима 2-1 боравила у  Петници  22. 11. 2015. Тридесетак ученика било је у прилици да се упозна са Истраживачком станицом, присуствују 6 школских часова предавањима и реализују  практичне вежбе из хемије, физике и биологије. Били су у прилици да виде апарате и инструменте у функцији науке, најновијих генерација. Својим знањем и понашањем ученици  и професорица наше школе оставили су леп утисак на домаћине тако да је наша школа добила отворен позив за поновно учествовање.

 

јануар 2015.

У оквиру обележавања школске славе Светог Саве у зборници гимназије организована је свечаност поводом одласка у пензију професора Нешка Пузовића и Анђелка Коковића. После 40 година рада у просвети, остаће упамћени од стране ученика, али и колега, као врхунски професори, који су оставили трага у историји Пријепољске гимназије. Професор Нешко Пузовић је у два мандата био и директор Пријепољске гимназије, а професор Анђелко Коковић председник Школског одбора.

 

Промоција књиге МИЛАН ПЛЕСКОЊИЋ ПРОФЕСОР ЗА СВА ВРЕМЕНА

Дана 19. јуна 2014. године у препуној сали Дома културе у Пријепољу одржана је промоција књиге Милан Плескоњић професор за сва времена. На промоцији су говорили рецензенти ове књиге: Љубомир Шуљагић, директор Пријепољске гимназије који је бивши колега и издавач ове књиге (Пријепољска гимназија) и Божидар Зејак, књижевник, директор XV Београдске гимназије и бивши колега. Испред бројних генерација ученика којима је професор Милан Плескоњић предавао говорио је Ариф Ровчанин, а испред генерације 1955/56. која је покренула иницијативу и урадила највећи део посла говорио је Драго Кубуровић, један од уредника ове књиге. Програм у коме су учествовали и ученици Пријепољске гимназије Аида Мехонић и Милан Матовић је водио професор Хаџо Мушовић, који је такође био колега професора Плескоњића. На крају промоције скупу се обратио и Вук Плескоњић, брат професора Милана Плескоњића.

10. до 13. април 2014.

Школе у борби против говора мржње на интернету

 

          Пријепољска гимназија се укључила ( са још пет средњих школа  из Кикинде, Лесковца, Лознице, Панчева и Крагујевца)  у пројекат „Школе у борби против говора мржње на интернету“ коју је  организовала  Кровна организација младих Србије  (КОМС ).
            Министарство омладине и спорта, Националнални комитет за борбу против говора мржње на интернету и Организација креативног окупљања (ОКО),  подржали су овај пројекат у борби против говора мржње на интернету, који има за циљ смањење вршњачког насиља у интернет простору и стварање безбеднијег Интернет окружења за децу и младе, као  и оснаживање младих,  педагошко-психолошких служби и   школских тимова за превенцију насиља,  пружајући им знања и вештине  да идентификују говор мржње и боре се против њега.
            Четвородневну обуку о овој проблематици  која је реализована  на Дивчибарама од 10. до 13. 04. 2014.  прошли су: педагог-психолог  Хазема Капиџић, професорица психологије Маида Подбићанин, ученице Анђела Дукић и Емина Ровчанин.  Након обуке, овај Тим је у обавези да стечена знања  пренесе  осталим субјектима Школе, изради Акциони план и реализује га и на тај начин се укључи са осталим школама у Националну кампању за борбу против говора мржње на Интернету.

Више детаља о кампањи на: www.nemrznji.rs

 

Промоција књиге

Дана 16. маја 2013. године у препуној сали Дома културе у Пријепољу одржана је промоција књиге Звездани букет са Лима, аутора Хаџа Мушовића и Раденка Дивца из Пријепоља. На промоцији су говорили проф. др Драган Коковић и проф. др Изудин Хаџагић, који се потписују као рецензенти књиге, проф. Љубомир Шуљагић испред издавача - Пријепољске гимназије, као и сами аутори.
У књизи су обрађене биографије научника и уметника из Пријепоља који су стекли академска звања доктора наука или магистара. Две трећине њих су били ученици Пријепољске гимназије, што Школа у години када обележава значајан јубилеј - сто година од свог оснивања - има посебне разлоге да истакне.
На промоцији су одломке из књиге читали Сибела Мушовић, професор разредне наставе, и Михаило Радуловић, ученик Пријепољске гимназије.
Програм су употпунили Женска певачка група из Пријепољске гимназије уз пратњу Михаила Божовића на клавиру, као и Амер Милаими, инструменталиста на хармоници. За музички део програма побринуо се проф. музике Дамир Рондић.

 

Савиндан.
Пошто је ове школске године Савиндан - Школска слава у недељу, на предлог Министарства, договорено је да се обележи у петак.
Међутим, то померање не би значило обележавање овог дана онако како доликује а изгубио би се један наставни дан. Закључак Министарства је био да се тај дан надокнади кроз 7. часове, претчас и сл. зашта Школа нема услова. Такође познато је да би у тај дан дошао веома мали број ученика, па би све била формалност а часови би се изгубили.
Наставничко веће је донело одлуку да се тога дана држе часови према распореду а да се на часу српског језика уприличи пригодан програм, који ће наставници унапред припремити са ученицима сваког одељења. У одељењима, која на тај дан немају српски језик (ради се о 4 одељења). програм ће реализовати наставници страних језика.
После часова сломљен је славски колач, а том чину присуствовали су наставници и ученици који су то желели. Након тога за раднике школе, у зборници је приређен коктел.

јануар 2013.
Из обраћања директора Пријепољске гимназије Љубомира Шуљагића поводом одласка у пензију Ибрахима Мушовића, професора физичког васпитања.

Поштоване колеге,
Данас смо испратили у пензију нашег колегу и пријатеља Ибра Мушовића. Са 65 година живота и 40 година стажа, Ибро одлазиу заслужену пензију. Мислим да у таквој прилици човек не треба да жали, већ да се радује. Свима нама је циљ да дочекамо пензију, јер само онај ко је здрав и ко је радио може да испуни оба ова услова.
Ибро је био један од најбољих студената на ДИФ-у у Београду у својој генерацији. Он је, уједно и трећи професор уопште, који је завршио ДИФ из наше општине, а први је који је цео свој радни век провео у школи и са ученицима.
Свима нама са којима је радио, као и његовим ученицима, познато је са колико је Ибро љубави, преданости и одговорности радио све ове године. Без имало претеривања, Ибро је образац професора када је овај предмет у питању, који би млађи требали да следе и да се на њега угледају.
Желим му добро здравље и да у пензији ужива колико је за њу радио. Гимназију и колеге да не заборави, ово је његова кућа и у њу је увек добродошао! У знак сећања поклањам му ову уметничку слику, да га сваки поглед на њу подсети на Гиманзију у којој је провео свој радни век.

 

Новембар 2012.
Шаховски клуб Прико из Пријепоља је после освајања златне медаље на МОСИ играма у Беранама у јулу 2012. године остварио и највећи успех у својој историји пласманом у Прву лигу Централне Србије. Значајан допринос тим успесима дали су и професор Марко Думић и ученици Игор Кијановић, Игор Пурић и Филип Вукојевић, чланови тог клуба.

 

САЈАМ ОБРАЗОВАЊА

На Сајму запошљавања и професионалне орјентације  Пријепољска гимназија се представила будућим гимназијалцима штандом, на коме су могли погледати презентацију о школи и узети лифлете на којима су дате основне карактеристике школе.

 

 

ВЕЛИКО СПРЕМАЊЕ СРБИЈЕ

Обележен је  међународни  Дан заштите животне средине кроз акцију „Очистимо Србију“ чишћењем  дворишта школе и њеног непосредног окружења. Акцију су реализовали представници Ученичког парламента подржани од осталих ученика, одељењских старешина и педагога школе.