ИЗ ЛЕТОПИСА ШКОЛЕ

27. јануар  2017.

Савиндан-Школска слава свечано је прослављен у школи. Пригодан програм који је  посвећен Светом Сави реализован је на првим часовима у свим одељењима,  а  припремили  су га професори српског језика. Заинтересовани ученици и професори присуствовали су ломљењу славског колача у холу  школе.

30. децембар  2016.

Ученици Пријепољске гимназије су организовали акцију прикупљања средстава за куповину новогодишњих поклон пакетића за децу која се лече у Пријепољској болници.

17. децембар  2016.

Ученици III1 са професорима Миломаном Дробњаком и Јеленом Ћубић су 17.12.2016. посетили Фестивал науке који се одржавао у Београду.

30. новембар  2016.

Трибина на тему:" Превенција насиља у породици и партнерским односима"  одржана је у свечаној сали школе 30. 11.2016. године са почетком у 13,00 часова.  Трибина је реализована са ученицима трећих разреда у сарадњи са Полицијском управом Пријепоље и Центром за социјални рад.
Предавачи су били: Аница Брајовић - криминалистички полицајац  и  Горан Лазаревић - дипломирани правник ЦЗСР

5. новембар  2016.

У просторијама ШК "Прико" Пријепоље одржано је Омладинско првенство Пријепоља у шаху. На турниру на ком је учествовало 16 играча (претежно ученика Пријепољске гимназије) најбољи су били Мирсад Чаушевић, Никола Голубовић, Предраг Лововић, Југослав Вујашевић и Марко Томашевић. Они су осим пехаром и медаљама награђени и књигама које им је уручио Небојша Жунић, члан Општинског већа задужен за спорт. Турнир је организовао и судио професор Марко Думић, руководилац шаховске секције

 

26.  октобар  2016.

Реализована је промоција монографије: “Пријепољска гимназија 1913-2013“ аутора професора Љубомира Шуљагића и Хаџа Мушовића у малој сали Дома културе са почетком у 19 часова.  О монографији су говорили  присутним гостима,  рецезенти: Др Сакиб Шеховић,  Др Јован Љуштановић и аутори бивши професори и директори гимназије. Поред бивших и садашњих професора и ученика ПГ, промоцији су присуствовали директори  других школа и грађани Пријепоља, а цео догађај пропратили су локални медији и ТВ „Форум“.

5.  септембар  2016.

Одржани су родитељски састанци на којима су родитељи упознати са материјално-техничким условима у којима школа ради, бројем ученика, наставним кадром,  потребним уџбеницима, правилима и обавезама који очекују наставнике, ученике и родитеље у новој школској години.

1.  септембар  2016.

Школска 2016/2017. година почела је првог септембра (четвртак). Прваке је поздравио директор Војислав ЧАБАРКАПА у Свечаној сали, а потом су са предметним наставницима почели са наставом.
Ове школске године уписано је 359 ученика у 13 одељења.

 

13. јун 2016.
Подела сведочанстава и додела диплома „Вук Караџић“ најуспешнијим матурантима  и  званично  проглашење ученика генерације у  Свечаној сали школе уз пригодан програм.

10. јун 2016.
Матурско вече организовано у хотелу „Парк“.

 

28.мај-1. јун 2016.

Матуранти Пријепољске гимназије реализовали су планирану екскурзију на дестинацији Будимпешта – Сентандреја – Беч од 28.05.2016. до 01.06.2016. године. Од укупно 110 матураната екскурзију је извело 49 ученика са својим одељењским старешинама (Дробњак Миломан, Кухиња Сеад, Марјановић Гордана и Фетаховић Белкиса), директором гимназије и лекаром у организацији туристичке агенције „Национал“ из Ваљева.

25. мај 2016.

Завршетак наставе за матуранте.  Уз музику, трубаче и опште весеље матуранти су провели последње часове свог школовања у Пријепољској гимназији.

13.мај  2016.

У оквиру  књижевне манифестације „На пола пута“ која се традиционално реализује у Пријепољу у Пријепољској гимназији су гостовали песници: Раде Бабић из Пријепоља и  Миле Лазаревић из Ћуприје. Песници су ученицима говорили своје стихове, а потом дали шансу ученицима.  Од ученичких радова одабрана су три  која су  прочитана на центелној манифестацији која је одржана истога дана у вечерњим сатима  у Малој сали Дома културе.

Пролетњи крос РТС-а реализован је на градском стадиону у организацији Економско трговинске школе. Пријепољску гимназију представљало је 17 ученика и 14 ученица.

 

11.мај  2016.
На  Национални  дан добровољног давлаштва крви   директор Црвеног крста Пријепоља- Милета Шпица  уручио је посебно признање „Широко срце“ Пријепољској гимназији – средњој школи из које се свакој акцији добровољног давалаштва одазове највећи број матураната.  На истој свечаности  уручени су беџеви, књижице и захвалнице  ученицима  који су први пута дали крв, а провереним даваоцима - пригодне мајице.

10.мај  2016.

Трибину на тему: “Утицај алкохола на дух и тело“ у нашој школи реализовали су:

 1. Маида Кајевић-психолог Дома здравља Пријепоље
 2. Данило Гаровић-психолог  из Прибоја
 3. Оливера Марковић Кечевић - ПУ Пијепоље
 4. Ненад Секулић - ПУ Пијепоље
 5. Ивана Кубуровић - ПУ Пијепоље

Утицај алкохола  на   возаче, здравствене и  законске  последице које могу настати  матурантима  су  приближили и представници ПУ Пријепоље.

НАГРАЂЕНИ ФИЛМОВИ НА
ФЕСТИВАЛУ ОМЛАДИНСКОГ ФИЛМА,
који је одржан у Дому културе 09.05.2016. у 19 часова

 1. НАГРАДА

ФИЛМ: ГРЕХ ЗАВИСНОСТИ
АУТОРИ:

 • Лазар Брајовић II1
 • Вељко Вараклић II1
 • Дјелид Таха II1
 1. НАГРАДА

ФИЛМ: ПРЕДРАСУДЕ О МУЗИЦИ КОЈУ СЛУШАМ
АУТОРИ:

 • Нина Плескоњић II2
                  
 1. НАГРАДА

ФИЛМ: МЕШОВИТИ БРАКОВИ
АУТОРИ:

 • Рада Плескоњић II1
 • Вања Шундек II1

ФЕСТИВАЛ ОМЛАДИНСКОГ ФИЛМА.

У организацији Дома културе у Пријепољу и Пријепољске гимназије одржаће се Фестивал омладинског филма.
На Фестивалу учествују ученици Пријепољске гимназије са својим ауторским, кратким филмовима. 
Теме су биле њихов избор а указују углавном на проблеме у њиховој заједници.

Понедељак, 9.маја са почетком у 19 часова / Мала сала Дома културе.

22.  април  2016.

Поводом Дана планете Земље ученици 2-1 и 4-3 под руководством професорице Јелене Ћубић  и у сарадњи са ЈКП Лим организовали су акцију чишћења десне обале реке  Лим коју је пропратила локална телевизија Форум. Циљ ове акције био  је да се пренесе јасна прука о важности рециклаже као и одговорног понашања према средини у којој живимо. ЈКП Лим је помогло да се постави контејнер за ПЕТ-амбалажу у дворишту школе како би ученици створили навику одлагања отпада који се рециклира

27.  јануар  2016.

Савиндан-Школска слава свечано је прослављен у школи. Пригодан програм који је  посвећен Светом Сави реализован је у Свечаној сали школе,  а  припремили  су га професори српског језика  и музичке културе. Заинтересовани ученици и професори присуствовали су ломљењу славског колача у холу  школе.

Након свечаног дела,  приређен је коктел у зборници школе где су уз пригодне поклоне испраћени у пензију :  Љубомир Шуљагић –бивши директор  и Милинко Пузовић – домар. Коктелу су присуствовали садашњи и бивши радници школе.

ГИМНАЗИЈАДА 2015.

Ученици ђачког парламента су заједно са својим професорима организовали активности посвећене ученицима у Недељи гимназије.
Понедељак је посвећен постављању и приказивању уметничких цтрежа и фототографија наших ученика као и одржавању спортских активности у хали гимназије.
Уторак је посвећен квизу знања и драмским активностима .
Среда је намењена музичким активностима (караокама ).  Поред тога ученицима је омогућено размењивање новогодишњих честитки у кутијама, које су стајале у холу, као и могућност указивања примедби на већ постојеће стање у школи и стварање нових активности у даљем периоду.
У склопу Гимназијаде је и акција ''НАШЕ МАЛО ЗНАЧИ НЕКОМЕ МНОГО'', која је подразумевала сакупљање новогодишњих пакетића за децу ометену у развоју.
Одзив ученика је био велики, а циљ је био забавити се и уживати у активностима . Најуспешнији и најталентованији су били награђени.

Детаљније о овим активностима на страници Ђачког парламента.

25.  децембар  2015.

У финалу турнира у баскету у оквиру ‘Гимназијаде’ који је одржан 25.12.2015. године састале су се екипе одељења IV-4 и IV -1. За екипу IV -4 наступили су: Мујезиновић Фадил, Жунић Александар и Кубуровић Никола, а за екипу IV -1: Бујаковић Василије, Голубовић Радован, Стиковић Никола и Дробњак Урош. Победник турнира је екипа IV -4.

04. децембар  2015.
Ученици Пријепољске гимназије учествовали су у реализацији Свечане академије поводом обележавања Дана Пријепољске битке на спомен обележју „4. децембар“. Наступио је школски хор, инструменталисти Алекса Дивац, Марија Дробњак и  Миљана Остојић, као и рецитатори Мирјана Новаковић и Невена Поповић. Програм припремили: професор музичке културе Дамир Рондић и  професорица српског језика Џенита Рондић. 

02. децембар  2015.

У Свечаној сали школе одржана је Јавна трибина на тему:“ Идеје и могућности у рукама младих у Пријепољу“ у организацији  Дивац омладинских фондова и Канцеларије за младе. Трибини су присуствовали представници ученичких парламената све три средње школе у Пријепољу, представници:  Фондације Ана и Владе Дивац;  Канцеларије за младе; удружења грађана Интегра; Друштва извиђача;  члан општинског већа Зоран Деспотовић као и  представници медија: Регионалне телевизије; телевизије Форум; новинари Полимља и ПП Медија. 

29. новембар  2015.

У просторијама ШК "Прико" Пријепоље одржано је Првенство Пријепољске гимназије у шаху. На турниру на ком је учествовало 12 играча (ученика Пријепољске гимназије) најбољи су били Мирсад Чаушевић, Југослав Вујашевић, Марко Томашевић, Алекса Дивац и Петар Бандука. Они су осим пехаром и медаљама награђени и књигама које им је уручио директор Војислав Чабаркапа. Турнир је организовао и судио професор Марко Думић, руководилац шаховске секције

22.новембар  2015.

Професорица Јелена Ћубић је са ученицима 2-1 боравила у  Петници  22. 11. 2015. Тридесетак ученика било је у прилици да се упозна са Истраживачком станицом, присуствују 6 школских часова предавањима и реализују  практичне вежбе из хемије, физике и биологије. Били су у прилици да виде апарате и инструменте у функцији науке, најновијих генерација. Својим знањем и понашањем ученици  и професорица наше школе оставили су леп утисак на домаћине тако да је наша школа добила отворен позив за поновно учествовање.

05.новембар  2015.

За ученике трећих разреда реализована је интерактивна сесија на тему: “Алкохол и волан? Не, хвала!“ у Свечаној сали школе. Реализатор активности  била је Сања Деспотовић стручњак за безбедност саобраћаја  са Саобраћајног факултета  Универзитета у Београду

05.новембар  2015.

Свечана додела књижица и захвалница добровољним даваоцима крви одржана је у зборници школе којој су поред добровољних давалаца крви присуствовали директор Црвеног крста Милета Шпица  као и директор Пријепољске гимназије Војислав Чабаркапа.

13.  октобар  2015.

Ученици који су заинтересовани за размену средњошколаца са Америком из Пријепоља, Нове Вароши, Ужица и Ариља прошли су тестирања и тиме ушли у конкуренцију за једногодишњи програм размене за школску 2016/2017. годину.  Осам наших ученика прошло је оба круга тестирања.  Размена подразумева  похађање америчке средње школе у току једне школске године,  коју им омогућује Амерички савет  за међународно образовање кроз програм под називом FLEX

8.  октобар  2015.

Представници Ученичког парламента Пријепољске гимназије у сарадњи са Градском библиотеком обележили су Дечју недељу. Радионица на тему: „Родитељи какве  желим и волим“ имала је за циљеве: да се код  ученика освести колико познају своје родитеље и колико родитељима дозвољавају да упознају њих, да су везе међу најближим члановима породице (децом и родитељима) вредне и важне, да је међусобна блискост  квалитет који је битно изграђивати и ојачавати и да је то пут превазилажења генерацијског јаза. Средњошколци су на скали процене од 1-10 показали да мисле да познају више своје родитеље него родитељи њих. Сходно томе сама порука радионице је гласила да кроз свакодневну ,побољшану комуникацију допусте родитељима да их боље упознају. Радионицу са средњошколцима реализовала је педгог-психолог Хазема Капиџић 08.10.2015. године.

 

15.  септембар  2015.

Одржана је седница Наставничког већа.  Анализиран је  рад школе  у претходној школској години.  Усвојени су:  Годишњи извештај  о раду  Пријепољске гимназије за школску 2014/2015. год.  као и  Годишњи план рада школе за 2015/2016.
У поподневним часовима одржана је и Седница Школског одбора на којој су усвојени: Годишњи план рада школе за 2015/2016. школску годину  и Годишњи извештај о раду школе за 2014/2015. школску годину. Ове школске године Школским одбором  председава Мишо Јоксимовић.

14.  септембар  2015.

Одржана је седница Савета родитеља на којој је  поново изабран Гојко Спасенић  за председника  Савета, а за заменика председника Маида Хењаш.  Анализиран је  рад школе  у претходној школској години.  Усвојени су:  Годишњи извештај  о раду  Пријепољске гимназије за школску 2014/2015. год.  као и  Годишњи план рада школе за 2015/2016.

5.  септембар  2015.

Одржани су родитељски састанци на којима су родитељи упознати са материјално-техничким условима у којима школа ради, бројем ученика, наставним кадром,  потребним уџбеницима, правилима и обавезама који очекују наставнике, ученике и родитеље у новој школској години.

1.  септембар  2015.

Школска 2015/2016. година почела је првог септембра (уторак). Прваке је поздравио директор Војислав ЧАБАРКАПА у Свечаној сали, а потом су са предметним наставницима почели са наставом.
Ове школске године уписано је 392 ученика у 14 одељења.

1.  септембар  2015.

Новоизабрани директор Пријепољске гимназије Војислав ЧАБАРКАПА је ступио на дужност.

 

12. јун 2015.
Матурско вече организовано у хотелу „Парк“.

11. јун 2015.
Подела сведочанстава и додела диплома „Вук Караџић“ најуспешнијим матурантима  и  званично  проглашење ученика генерације у  Свечаној сали школе уз пригодан програм.

29.maj-3. јун 2015.

У оквиру Годишњег плана рада школе за 2014/2015. годину планирано је извођење екскурзије и  спроведене су све законске процедуре везане за избор дестинације, агенције и превозника. Екскурзија је требало да се изведе у периоду 24. мај – 29. мај, и да обухвати посете Охриду, Паралији, Метеорима, Солуну, али је после препоруке Министарства иностраних послова и ЈУТЕ да се избегава пролазак кроз Македонију и задржавање у њој, због дешавања у Куманову, дошло до промене у реализацији екскурзије. О свему су упознати родитељи на заједничком родитељском састанку ученика четвртог разреда, Савет родитеља и Наставничко веће и сви су дали сагласност за све неопходне измене у реализацији екскурзије. Време које је планирано да се проведе у Охриду је замењено продуженим боравком у Паралији, а убачени су и нови садржаји и места које је требало посетити. Екскурзија је реализована у периоду 29. мај – 03. јун што обухвата 6 дана и 5 ноћења на бази полупансиона. На екскурзији су била 64 ученика, а у  пратњи су били директор школе Љубомир Шуљагић, одељењске старешине Марко Думић, Бојана Бајић и Медрета Ризвић, лекар педијатар Зорица Грбовић и туристички водич агенције „Национал“ Миша Стефановић.

Општа је оцена да је екскурзија задовољила све образовне, васпитне и рекреативне циљеве. Ученици су, уз помоћ водича али и самостално, имали прилику да прошире своја знања о грчкој митологији и историји, али и да упознају савремену Грчку. Сви циљеви екскурзије (обилазак знаменитости, културно-историјских споменика, упознавање са животом, културом и историјом земље коју смо посетили) су у потпуности реализовани. Ученици су имали довољно слободног времена и за куповину и одмор, посету дискотеци..... Нико од ученика није имао никаквих здравствених проблема, а током целе екскурзије није било никаквих проблема у погледу недисциплине или непоштовања договора, тако да није било померања рокова или измене програма екскурзије.

 

22. мај 2015.

Завршетак наставе за матуранте.  Уз музику, трубаче и опште весеље матуранти су провели последње часове свог школовања у Пријепољској гимназији.

22. мај 2015.
Део песничке манифестације „На пола пута“ одржан је у нашој Школи. Ученицима су се представили песници: Љиљана Николић, Слободан Вучинић и Јелена Стиковић представница књижевног удружења  Србије. Осим поменутих песника својом писаном  речју  представили су се и наши  даровити ученици. На овом уметничком надметању прво место освојила је Маја Грбић,  друго место Сибела Бајровић, а треће место Вукашин Симоновић.  Наведени ученици су истог дана учествовали у другом делу ове манифестације који је одржан у Дому културе, а њихове песме биће штампане у Зборнику.

12-28. маја 2015.
Реализовано је седам  активности  у основним школама Пријепоља, које су имале за циљ да промовишу Пријепољску гимназију и мотивишу осмаке да се одлуче за даље школовање управо у овој школи.

21. мај 2015.
Група матураната Пријепољске гимназије (Шпиртовић Златан, Пљасковић Емина, Цмиљановић Катарина, Марковић Јелена, Коругић Лука, Милаими Амар, Матовић Богољуб и Коњокрад Стефан)  је реализовала акцију „Будимо хероји планете“. Активности су реализоване у два објекта  Дечијег вртића  „Наша радост“ и  „Дуга“  на тему заштита и очување животне средине као и важност рециклаже. Тим је предводила професорица Јелена Ћубић, а ученици су  кроз драмске активности и интеракцију са малишанима  нагласили значај очувања природе и одговорног понашања према средини у којој живе. Ове активности је пропратила и локална телевизија „Форум“.

16. 05. 2015.
Ученици Пријепољске гимназије су били домаћини ученицима Шесте београдске гимназије који су у оквиру екскурзије сеције Ђаци планинари, постили наше место. Вође ове екскурзије били су  професори:  А. Марковић, С. Лазовић и И. Бућковић (који је уједно          и бивши ученик Пријепољске гимназије).  Наши ученици су упознали госте са својом школом и својим  местом, разменили искуства и контакте, како би се овај вид дружења наставио у будућности:

15. маја 2015.

     У сарадњи са Полицијском управом Пријепоље и Домом здравља,   одржано је предавање матурантима Школе о утицају алкохола на организам младих са освртом на органске, психолошке и социолошке последице.

09. маја 2015.
На Републичком такмичењу из књижевности – Књижевна лимпијада одржаном у Сремским Карловцима, учествовао је један наш ученик Радомир Ракоњац.

10. маја 2015.
На републичком такмичењу  из историје које је одржано у Београду наш ученик Петар Остојић освојио је друго место.

11. мај 2015.
Заједничка свечана додела захвалница и књижица ученицима, добровољним  даваоцима,  који су дали крв  у пролећној акцији   организована је 11. маја (понедељак) 2015.  у малој сали Дома културе где је за њих приређен мали коктел. Ученицима су поклоњене пригодне мајице, а ученицима који су први пут дали крв књижице добровољног давалаштва, захвалнице, оловке привесци и беџеви.

29. април 2015.
Ученици и професори Пријепољске гимназије укључили су се и успешно реализовали  хуманитарну акцију прикупљања новчаних средстава за лечење Тахировић Мелисе ученице првог разреда Економско-трговинске школе у Пријепољу.

18. априла 2015.
На окружно такмичење из историје кренулао је седам учениа  наше Школе у пратњи професора Свете Ћатића. На републичко такмичење су се пласирали Алекса Нинчић (треће место), Младен Јоксимовић (треће место),  и Петар Остојић (друго место).

19. априла 2015.
Ученици Пријепољске гимназије  су у пратњи професора Хајрудина Рамовића  учествовали на окружном такмичењу из биологије. Од  9 такмичара,  других, трећих и четвртих разреда, на републичко такмичење су се пласирали  Гојак Ирфан који је освојио друго место и Брајовић Лазар треће место.

25. априла 2015.
На окружном такмичењу из српског језика и језичке културе два ученика наше Школе освојила су прво место: Безаревић Ана и Радуловић Ана, четири ученика друго место: Љујић Вељко, Парандиловић Милица, Чакаревић Милица и Матовић Софија, а Бујаковић Василије  освојио је треће место. 

25 и 26. април 2015.
Дводневни семинар за професоре све три средње школе на тему: “Како радити са родитељима“ похађало је и успешно завршило 19 професора Пријепољске гимнзије и 10 професора Економске и Техничке школе.  Семинар су реализовале: Драгана Зарков и Гордана Поповић - Божанић.

 

28. април 2015.
У спортској дворани Пријепољске гимназије реализована манифестација  Промоција спорта на којој су учествовали   представници спортских клубова из Пријепоља и околних градова.

април 2014.

Ученик Пријепољске гимназије Стефан Коњокрад урадио је видео у склопу промоције Пријепољске гимназије. Погледајте.

Loading the player ...

 

28. марта 2015.
На Књижевној олимпијади (окружни ниво) која је одржана у Ужицу ученици  наше Школе  Кајевић Халил, и Ракоњац Радомир освојили су друго, а Нинчић Алекса треће место.
14. марта 2015.
На регионалном такмичењу из социологије  одржаном у Београду, у пратњи професорице Поповић Миљане,  ученица Хурић Хана освојила је треће место.

21. фебруар 2015.
Радна субота. Одржано је Окружно такмичење из информатике. На такмичењу су се  појавила 3 ученика од којих су по један представник из Ужица, Бајине Баште и Пријепољске гимназије.

27. јануар 2015.

Савиндан-Школска слава свечано је прослављен у школи. Свечани час посвећен просветитељу Сави Немањићу реализован је пригодним програмом који су припремили професори српског језика. Заинтересовани ученици и професори присуствовали су ломљењу славског колача у читаоници школе што је пропратила  локална телевизија  Форум.  Ове године  је домаћин славе био Данило Радовић бивши професор.
Након свечаног дела,  приређен је коктел у зборници школе где су уз пригодне поклоне испраћени у пензију : Анђелко Коковић-професор руског језика и Нешко Пузовић професор математике. Коктелу су присуствовали садашњи и бивши радници школе.

27. јануар 2015.

У школи  је обележена школска слава Свети Сава. Сви заинтересовани  присуствовали  су ломљењу славског колача у библиотеци школе.

 

11. до 14. новембар  2014.

 

У Сремским Карловцима од 11. до 14.новембра 2014. године је одржан камп ученика средњих школа на тему „Интернет је кул када све поштујеш фул“. Камп је организовала „Организација креативног окупљања “ОКО из Београда. На њему се окупило двадесеторо ученика/ца из Пријепоља, Београда, Новог Сада и Сомбора са циљем да младе оспособи да у својим школама спроведу вршњачке радионице и јавне акције усмерене ка превенцији говора мржње и промовишу безбедно коришћење интернета. Пројекат и камп финансијски је подржало Министарство омладине и спорта, а партнер на пројекту је Кровна организација младих Србије (КОМС). Из Пријепољске гимназије су учествовали:
Амина Ровчанин-ученица другог разреда
Алекса Милошевић-ученик другог разреда
Анела Аломеровић-ученица трећег разреда
Анђела Дучић-ученица трећег разреда
Ирфан Гојак-ученик трећег разреда
Маида Подбићанин-координатор тима за превенцију насиља у школи
Реч је о наставку активности школа у борби против говора мржње на интернету. Тим из Пријепољске гимназије ће у наредном периоду спровести низ акција на ову тему. Сви заинтересовани ученици и професори могу да се прикључе у заједничкој борби против сајбер насиља.
Корисни линкови:
Организација креативног окупљања "ОКО"
www.okoorg.rs
www.mos.gov.rs
www.koms.rs
www.nemrznji.rs
www.kliknibezbedno.rs
www.netpatrola.rs
www.nohatespeechmovement.org

 

15. и  16. новембар 2014.
Семинар  под називом: „Како са насиљем и васпитним проблемима у школи“ прошло је 24 професора наше школе. Семинар су реализовале едукаторке из Ужица: Славица Симић и Радица Благојевић.

 

новеммбар  2014.

Одржано је Првенство Пријепољске гимназије у шаху. На турниру на ком је учествовало 10 играча (ученика Пријепољске гимназије) најбољи су били Мирсад Чаушевић, Ненад Голубовић и Петар Бандука. Најбољи су осим пехаром и медаљама награђени и књигама које им је уручио директор Љубомир Шуљагић.

1.  септембар  2014.

Школска 2014/2015. година почела је првог септембра (понедељак). Прваке је поздравио директор Љубомир Шуљагић у Свечаној сали, а потом су са предметним наставницима почели са наставом.
Ове школске године уписано је 430 ученика у 15 одељења.

јул 2014.
Које факултете су уписали наши ученици у првом уписном року школске 2014/2015. године. Погледајте...

01. јул 2014.
Излет запослених Пријепољске гимназије у Жабљаку.

20. јун 2014.
Завршетак наставе за ученике првих, других и трећих разреда и седнице одељењских већа.

 

19. јун 2014.

Промоција књиге МИЛАН ПЛЕСКОЊИЋ ПРОФЕСОР ЗА СВА ВРЕМЕНА

Дана 19. јуна 2014. године у препуној сали Дома културе у Пријепољу одржана је промоција књиге Милан Плескоњић професор за сва времена. На промоцији су говорили рецензенти ове књиге: Љубомир Шуљагић, директор Пријепољске гимназије који је бивши колега и издавач ове књиге (Пријепољска гимназија) и Божидар Зејак, књижевник, директор XV Београдске гимназије и бивши колега. Испред бројних генерација ученика којима је професор Милан Плескоњић предавао говорио је Ариф Ровчанин, а испред генерације 1955/56. која је покренула иницијативу и урадила највећи део посла говорио је Драго Кубуровић, један од уредника ове књиге. Програм у коме су учествовали и ученици Пријепољске гимназије Аида Мехонић и Милан Матовић је водио професор Хаџо Мушовић, који је такође био колега професора Плескоњића. На крају промоције скупу се обратио и Вук Плескоњић, брат професора Милана Плескоњића.

 

13. јун 2014.
Матурско вече организовано у хотелу „Парк“.

12. јун 2014.
Подела сведочанстава и додела диплома „Вук Караџић“ најуспешнијим матурантима  и  званично  проглашење ученика генерације у  Свечаној сали школе уз пригодан програм.

 

2-7. јуна 2014.

Према планираном у оквиру Годишњег плана рада школе за 2013/2014. годину, а након спроведене законске процедуре везане за избор дестинације, агенције и превозника, реализована је екскурзија ученика четвртог разреда Пријепољске гимназије на релацији Пријепоље - Охрид - Паралија - Метеори - Солун. Због ванредног стања уведеног у Србији, екскурзија је одложена недељу дана у односу на планирани термин, тако да је реализована у периоду од 2. до 7. јуна 2014. године. У пратњи екскурзије били су директор школе, одељењске старешине Нешко Пузовић, Верица Стиковић, Џенита Рондић и Дамир Рондић, лекар педијатар Милица Драгутиновић и туристички водич агенције „Ласта“. Превоз деце извршен је луксузним двоспратним аутобусом превозника „Ласта“ из Београда.

Галерија слика са екскурзије

 

мај 2014.

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА
Ученици Пријепољске гимназије су се укључили у акцију прикупљања хуманитарне помоћи за становништво подручија погођених поплавама и клизиштима.
Први део акције односио се на прикупљање материјалне помоћи (одеће, обуће и осталих донација) од грађана пријепољске општине. Ове активности су део шире акције коју је организовала омладина Пријепоља.
У другом делу акције, ученици су прикупљали новчана средства којој су могли да се прикључе и остали радници гиманзије. Сви заинтересовани за пружање хуманитарне помоћи могли су свој прилог да оставе у каси која се налазила у холу школе.
Потребно је посебно  истаћи допринос матураната који су се одрекли прикупљених ночаних средстава за организовање последњег дана школе (трубачи, ди-џеј и заједничко целовечерње дружење у кафићу) и преусмерили их  у хуманитарну помоћ. Овим хуманитарним чином биће запамћена генерација матураната 2013/2014. год. Прикупљени новац ученици су утрошили за набавку приоритетних потребштина (конзервирана храна, храна за бебе, средства за хигијену, пелене... - следећи упуства која су градђанима упутили надлежни органи).
Трећи део акције отпочет је минутом ђутања у знак поштовања страдалим у поплавама и клизиштима. Прикупљање новчаних средстава настављено је организовањем хуманитарног турира у малом фудбалу

10. до 13. април 2014.

Школе у борби против говора мржње на интернету

 

          Пријепољска гимназија се укључила ( са још пет средњих школа  из Кикинде, Лесковца, Лознице, Панчева и Крагујевца)  у пројекат „Школе у борби против говора мржње на интернету“ коју је  организовала  Кровна организација младих Србије  (КОМС ).
            Министарство омладине и спорта, Националнални комитет за борбу против говора мржње на интернету и Организација креативног окупљања (ОКО),  подржали су овај пројекат у борби против говора мржње на интернету, који има за циљ смањење вршњачког насиља у интернет простору и стварање безбеднијег Интернет окружења за децу и младе, као  и оснаживање младих,  педагошко-психолошких служби и   школских тимова за превенцију насиља,  пружајући им знања и вештине  да идентификују говор мржње и боре се против њега.
            Четвородневну обуку о овој проблематици  која је реализована  на Дивчибарама од 10. до 13. 04. 2014.  прошли су: педагог-психолог  Хазема Капиџић, професорица психологије Маида Подбићанин, ученице Анђела Дукић и Емина Ровчанин.  Након обуке, овај Тим је у обавези да стечена знања  пренесе  осталим субјектима Школе, изради Акциони план и реализује га и на тај начин се укључи са осталим школама у Националну кампању за борбу против говора мржње на Интернету.

Више детаља о кампањи на: www.nemrznji.rs

 

26. март 2014.

Промоција збирке Тамо, где поглед не досеже

Дугогодишња замисао о издавању књиге литерарних радова пријепољских гимназијалаца, садашњих и бивших, покренута од стране директора Љубомира Шуљагића, развила се и реализовала у години великог јубилеја Пријепољске гимназије. Као што се од јесени 1913. и чувеног указа краља Петра чекало пролеће да се започне са радом школе, тако је и збирка, од почетка реализовања идеје и њеног обликовања у књигу, прешла пут опалог лишћа, каљавих путева, поледице и снежних наноса, да би, на почетку пролећа, тачније 26. марта 2014. доживела своју промоцију у свечаној сали Пријепољске гимназије.

Више о овом догађају...

 

08. фебруар 2014.

Реализован је  једнодневни семинар за 22 професора  Пријепољске гимназије. Семинар на тему: “Оснаживање компетенција наставника“ реализовале су: мр Љубинка Крвавац и Јелена Павловић саветнице из Школске управе  Ужице, у просторујама наше школе.

27. јануар 2014. СВЕТОСАВСКА НАГРАДА

У понедељак, 27. јануара 2014. године, министар просвете, науке и технолошког развоја, Томислав Јовановић, у Влади Србије уручио je светосавске награде установама и појединцима - наставницима, ученицима и директорима школа. То је највеће признање које се у нашој земљи може добити за просветно-педагошки рад.

Признање за посебне доприносе квалитетном образовању Републике Србије добили су и Пријепољска гимназија и професор музичке културе Дамир Рондић, тако да су први пут, откако се ова награда додељује, заправо две стигле у једном тренутку у исту установу

27. јануар 2014.

У школи  је обележена школска слава Свети Сава. Сви заинтересовани  присуствовали  су ломљењу славског колача у библиотеци школе.

 

јануар  2014.

Усвојен је Извештај о реализацији Школског развојног плана 2009/ 2014. године као и Школски развојни план за период 2014/2017. године.

27. децембар  2013.

Ученици Пријепољске гимназије су на иницијативу професорице Јелене Ћубић и  Ученичког парламента, реализовали хуманитарну акцију поделе новогодишњих пакетића за децу са тешкоћама у расту и развоју. Прикупљене слаткише ученици су пригодно упаковали и уручили деци са тешкоћама у развоју у њиховим просторијама, што је и медијски пропраћено од стране ТВ Форум.

25. децембар  2013.

Одржана је промоција пригодне поштанске марке издате поводом 100-годишњице Пријепољске гимназије.

04. децембар  2013.

На прослави поводом 70-годишњице Пријепољске битке учествовао је хор Пријепољске гимназије.

20. новембар  2013.

У оквиру обележавања Дана школе и њеног 100-годишњег постојања, уприличено је следеће:

 • Одржана је свечана седница наставничког већа, на којој је директор школе Љубомир Шуљагић говорио о оснивању школе, њеном раду, историји и значају овог датума;

 • Сви радници школе посетили су гробље на Чаиру и положили цвеће на гробове директора Гимназије који су ту сахрањени;

 • Након тога откривен је споменик Цветку Петковићу, директору Гимназије од 1919. до 1924. који је подигнут средствима Гимназије;
 • У спортској дворани одржани су турнири у одбојци (за девојке), на коме су наступиле екипеПријепољске гимназије, гимназије из Нове Вароши, Пљеваља и Економске школе из Пријепоља, као и фудбалски турнир на коме су учествовале екипе Пријепољске гимназије, Техничке школе из Пријепоља, Економске школе из Пријепоља и гимназије из Прибоја. Победници су: у одбојци Пријепољска гимназија, у фудбалу Техничка школа Пријепоље;

 • Школу је тога дана посетио министар просвете Томислав Јовановић, кога су радници Гимназије дочекали у школи и са њим разговарали;

 • Увече је у Дому културе приређена свечана Академија, која је била врло посећена (пуна велика сала). Академији је присуствовао и министар просвете. На академији су говорили: директор Гимназије Љубомир Шуљагић, председник Општине Емир Хашимбеговић и министар просвете Томислав Јовановић. Сценарио за Академију написао је професор Гимназије у пензији Хаџо Мушовић, а програм су реализовали бивши и садашњи ученици Школе. Музички део припремио је професор музике Дамир Рондић;
 • Увече је у ресторану „Парк“ одржано другарско вече за госте, раднике и пензионере Гимназије;

 • На билборду код моста на Милешевци постављен је постер Пријепољске гиманзије;

 

октобар  2013.

На турниру у малом фудбалу између одељења Пријепољске гимназије учествовало је 14 екипа. Турнир је организовао и судио утакмице професор Амел Трнчић. Прво место освојило је одељење III4 које је у финалу савладало III1. (на слици финалисти са професором Трнчићем)

На турниру у стоном тенису за који је постојало велико интересовање пријавило се 30 ученика свих разреда. Прво место освојио је Ален Трнчић, ученик III1, док су друго и треће место освојили Дучић Милун и Стиковић Никола. Турнир је организовао и судио професор Амел Трнчић.

На Јесењем кросу Црвеног крста учешћеје узело 43 ученика Пријепољске гимназије. Друго место у женској конкуренцији освојила је Мелуновић Мерима, а треће место у мушкој конкуренцији освојио је Вуковић Карађорђе.

2.  септембар  2013.

Школска 2013/2014. година почела је другог септембра (понедељак). Прваке је поздравио директор Љубомир Шуљагић у Свечаној сали, а потом су са предметним наставницима почели са наставом.
Ове школске године уписано је 475 ученика у 16 одељења (по 4 одељења свих разреда).

 

јул 2013.

Показало се још једном да ученици Пријепољске гимназије имају одличне резултате. То се наравно најбоље види по томе шта су по завршетку гимназије уписали наши ученици што можете погледати у документу јун 2013. Како то има везе и са уписом у гимназију погледајте и страницу упис.

03. јул 2013.

У Пријепољу се одржавају јубиларне 50. МОСИ игре. У екипи Пријепоља наступа велики број ученика Пријепољске гимназије а ми смо забележили учешће ученика одељења II1 Тијане Дробњак (карате), Јелене Марковић (одбојка), Амера и Амара Милаимија (карате) и њиховог разредног старешине Марка Думића (шах).

26. јун 2013.
Излет запослених Пријепољске гимназије у Вишеграду.

14. јун 2013.
Завршетак наставе за ученике првих, других и трећих разреда и седнице одељењских већа.

07. јун 2013.
Матурско вече организовано у хотелу „Милешева“.

06. јун 2013.
Подела сведочанстава и додела диплома „Вук Караџић“ најуспешнијим матурантима  и  званично  проглашење ученика генерације у  Свечаној сали школе уз пригодан програм.

04. јун 2013.
Одржан је Јавни час о бошњачкој култури у оквиру припрема за  наставу на босанском језику.
Делегација Вијећа, коју су чинили, Есад Џудевић, председник, Реџеп Шкријељ, шеф Ресора за високо образовање на босанском језику, Елијас Реброња, председник Одбора за образовање на босанском језику, Адмир Мушовић, шеф Ресора за међунационалне односе и омладину и Фариса Фетаховић, чланица ауторског тима за израду уџбеника, присуствовала је јавном часу и том приликом уручила интерактивну таблу коју је Вијеће обезбедило од Турске развојне агенције (ТИКА).

20-25. маја 2013.
Изведена екскурзија ученика четвртих разреда по јужној Европи: Kуманово, Охрид, Скопље, Паралија, Солун  и  истом маршутом назад  у Пријепоље. Са ученицима су ишли: одељењске старешине Драгана Остојић, Хајрудин Рамовић, Белкиса Фетаховић и Вукосава Гојак као и  директор Љубомир Шуљагић  и педијатар  Светлана Плескоњић. Екскурзија је реализована уз помоћ туристичке агенције „Национал“ из Ваљева.

 

 

17. мај 2013.

Завршетак наставе за матуранте.  Уз музику, трубаче и опште весеље матуранти су провели последње часове свог школовања у Пријепољској гимназији.

16. мај 2013.

У Дому културе је приређена промоција књиге „Звездани букет с Лима “  Хаџа Мушовића и Раденка Дивца, коју је издала Пријепољска гимназија. О књизи су говорили проф. др Драган Коковић и проф.др Изудин Хаџагић, Љубомир Шуљагић и аутори.  У програму  је учествовала Женска вокална група Пријепољске гимназије и инструменталисти Амер  Милаими и Михаило Божовић. Музички програм приредио је Дамир Рондић, професор Пријепољске гимназије.

мај 2013.

Ђачки парламент је организовао хуманитарну акцију прикупљања новчаних средстава за лечење Радмиле Ђондовић

 

10., 11. и 12. мај 2013.
Семинар за 27 професора Пријепољске гимназије на тему:
“Одељењски старешина у савременој школи“ реализовале су: Севда Рамовић -дипломирани педагог и Мирјана Симовић-Алексић дипломирани психолог из Ужица.

11. и 12. мај 2013.

Републичко такмичење из историје одржано је у Нишу. На такмичење се пласирало 5 ученика првог и другог разреда и то: Мрдак Лука, Јоксимовић Младен, Клачар Антоније и Ракоњац Радомир.  Пети такмичар, Нинчић Алекса је у исто време био на такмичењу из српског језика. Са такмичарима у Ниш је ишла професорица Анела Ровчанин.

11. мај 2013.

По први пут ове године организовано је такмичење из књижевности под називом: „Књижевна олимпијада“. Након спроведених школских, општинских и регионалних нивоа такмичења , у догледно време, пролазак на републички ниво остварила су два ученика Пријепољске гимназије и то Нинчић Алекса (19,5 од могућих 20 поена) и Бјелић Маријана (17,5 поена).
Републички ниво такмичења организован је у првој српској гимназији у Сремским Карловцима. Наши ученици су и ту постигли  запажене резултате (четврто место).
На  Књижевну олимпијаду са  ученицима су ишли директор школе Љубомир Шуљагић и професорица Горица Миликић.

10. мај 2013.

Песничке сусрете „На пола пута“ који се традиционално одржавају у нашем граду,  организовали су Књижевна заједница Југославије , Дом културе и Књижевни клуб Дома културе.
Том приликом нашу Школу посетили су песници Лазар Божовић  и Момир Ћетковић из Београда. Они су се представили ученицима избором из свог стваралаштва, упознали их са токовима модерне поезије и похвалили литерарне радове ученика Гимназије.
Прва награда додељена је  ученику четвртог разреда Жики Милановићу за песму „Пстен“; друга Емиру Кукуљцу за песму „Божанство липе“ и трећа ученици првог разреда Маријани Дробњак за песму „Не веруј“.
Похваљени ученици  добили су симболична признања на завршној  књижевној  вечери „На пола пута“ оджаној у Дому културе.

20. април 2013.

Окружно такмичење из хемије одржано је у нашој школи.

27. фебруар 2013.

Обележен је јубилеј 1700 година Миланског едикта.  Први школски час 27. фебруара 2013. године посвећен је Миланском едикту и цару Константину, по налогу  Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

27. јанууар 2013.

У школи  је обележена школска слава Свети Сава. Свечани програм за раднике школе и ученике, припремили  су професори  Стручног већа српског језика и књижевности и професори страних језика,  а изложбу  ликовних радова у холу поставили су ученици у сарадњи са професором ликовне културе Бојаном Богавцем.
Сви заинтересовани  присуствовали  су ломљењу славског колача у библиотеци школе.

 

16. јануар 2013.

Завршен зимски распуст. Почело друго полугодиште.

28. децембар 2012.

Седница одељењских већа и Наставничког већа на којима је утврђен успех ученика и утврђене оцене из  владња. На седници Наставничког већа било је говора о плану уписа за школску 2013/2014. школску годину  и постигнућима ученика наше школе на PISA тестирању.

21. децембар 2012.

Свечано уручење захвалница ученицима који су први пута дали крв.
Двадесет пет ученика примило је захвалнице од предсавника Црвеног крста у Пријепољу у професорском клубу уз мали коктел и фотографисање.

У јесењој акцији добровољног давалаштва крви, крв је дало 28 матураната. Према извештају који су доставили радници Центра за трансфузију у Ужицу, од све три средње школе у Пријепољу, гимназијалци су се најмасовније одазвали.

 

04. децембар 2012.

На спомен - обележју 4. децембар одржана је Свечана академија  и полагање венаца.  У свечаности су узели учешће ученици Пријепољске гимназије: Драгана Веселиновић и Маријана  Бјелић- чланови рецитаторске секције  и Амер Милаими - инструменталиста на хармоници

23. и 24. новембар 2012.

У просторијама Пријепољске гимназије одржан је семинар за  запослене професоре на тему: „Мултимедија као покретач активног учења“. Семинар је похађало 30 професора. Реализатор семинара је била Агенција за образовање из Новог Сада.

13. новембар 2012.

У оквиру пројекта „Школа без насиља“ у организацији Министарства просвете,  науке и технолошког развоја, вршено је истраживање у Пријепољској гимназији. У истраживању су учествовали ученици других и  четвртих разреда и њихови родитељи,  као и део професора запослених у нашој школи на тему: „Електронско- дигитално насиље“. Резултате истраживања ће обрадити Институт за психологију из Беорада, а резултати ће бити презентовани на Наставничком већу.

22. октобра 2012.
Ученицима трећег и четвртог разреда приказан је филм: „Две сестре“ на тему  - превенција трговине људима.  Емитовање филма и разговор са ученицима реализовали су представници ПИП одељења за странце: Марачић Душко,  Мирела и Шљукић Илија.  Ову активност је пропратила локална телевизија „Форум“.

11. октобра 2012.
Трибина на тему:“Алкохол није Cool “ за ученике четвртих разреда одржана је у Свечаној сали наше школе. Трибину је реализовао мултидисциплинарни тим у организацији Полицијске управе Пријепоље.
- O  штетности алкохола говорио је Матовић Дејан, неуропсихијатар,
- о социјалним аспектима ове појаве у друштву говорила је Рада Дивац,  специјални педагог из Центра за социјални рад,
-  о законодавној регулативи везаној за овај аспект говорили су:
1. Стојић Бобиша, шеф Одељења криминалистичке полиције из Нове Вароши
2. Свичевић Дејан, помоћник командира СПИ
3. Пузовић Ана, полицијски службеник Одељења КП у Пријепољу

11. октобра 2012.
Ученици четвртих разреда  присуствовали су промоцији капиталног  дела о социологији села наших простора: “Сабрана дела  Сретена Вукосављевића“ у Дому културе.

18. септембар 2012.
Амерички савет за међународно образовање је и ове школске године спровео  бесплатни једногодишњи програм размене  за ученике првог и другог разреда средњих школа. Тестирање ученика за размену реализовано је у Пријепољској гимназији за средње школе Пријепоља, Нове Вароши и Пожеге.

17-21. септембра 2012.
Ученици трећег разреда:  Михаило Радуловић,  Милена Цмиљановић и Ајла Поровић,  учествовали су на петодневном семинару  у Ужицу  на тему: „Превенција алкохолизма“. Семинар је део пројекта „Вршњачка едукација  на тему конзумирања алкохола и алкохолизам  код младих“ који финансира  Министарство омладине и спорта Републике Србије, а спроводи  Омладина Јазаса југозападне Србије.

15. септембар 2012.
Седница Школског одбора на којој су усвојени : Годишњи план рада школе за 2011/2012. школску годину  и Годишњи извештај о раду школе за 2010/2011. школску годину.

14.септембра 2012.
Одржана је седница Савета родитеља на којој је изабран Зоран Петрић за председника Савета родитеља. Анализиран је  рад у претходној школској години.  Усвојени су:  Годишњи извештај  о раду  Пријепољске гимназије као и  Годишњи план рада школе за 2011/2012. школску годину.

03.септембра 2012.
Школска 2012/2013. година почела је трећег септембра .
Прваке је поздравио директор у Свечаној сали, а потом су са предметним наставницима почели са наставом.
Ове школске године уписано је 470 ученика у 16 одељења (по 4 одељења свих разреда): први разреди 119 ученика, други разреди 117, трећи разреди 119 и четврти разреди 115 ученика.

28. јуна 2012.
Подела сведочанстава  ученицима

 

08. јун 2012.
Матурско вече у хотелу "Милешева".

08. јун 2012.
Уз пригодан програм који су за матуранте припремили млађи ученици у сарадњи са професорицама српског језика и професором музичке културе, у свечаној сали, уручене су дипломе "Вук Караџић" најуспешнијим у ченицима и проглашен ученик генерације Саво МАЛЕШИЋ. Потом је уследила свечана подела диплома матурантима наше школе.

Више о овом догађајуу галерији...

28. мај - 02. јун 2012.
У овом периоду је изведена екскурзија. Ученици четвртих разреда са одељењским старешинама Бојаном Бајић, Сеадом Кухињом, Милијаном Стељић и Анђелком Коковићем, као и директором Љубомиром Шуљагићем и педијатром Светланом Плескоњић посетили су Охрид, Паралију Солун, Метеоре...

 

 

12. мај 2012.

Семинар из енглеског језика у организацији ELTA-е (удружење професора енглеског језика) реализован је у нашој Школи. Семинару  који спада у категорију  обавезних  и  носи 8 сати стручног усавршавања су присуствовали професори Пријепољске гимназије и наставници енглеског језика из Пријепоља.
Предавачице су биле:  Ана Трипковић и Катарина Ристановић.  На семинар су позвани и колеге из Прибоја и Нове Вароши.

11. мај 2012.

Песничке сусрете „На пола пута“ који се традиционално одржавају у нашем граду,  организовали су Књижевна заједница Југославије , Дом културе и Књижевни клуб Дома културе.
Том приликом нашу Школу посетили су песници Дара  Радојевић из Горњег Милановца и Михаило Вујанић из Београда. Они су се представили ученицима избором из свог стваралаштва, упознали их са токовима модерне поезије и похвалили литерарне радове ученика Гимназије.
          Прва награда додељена је  ученику првог разреда Алдину Оковићу за песму „Хоћу да живим“; друга Арсенију Петровићу за песму „Сене оштрих ноћи“ и трећа ученици четвртог разреда Ивани Мандић за песму „Бројаница“.
Похваљени ученици  добили су симболична признања на завршној  књижевној  вечери „На пола пута“ оджаној у Дому културе .

27.  април  2012.

Друго по реду учешће наше школе у великом међународном  програму процене образовних постигнућа PISA.   Тестирањем је обухваћено 35 ученика првих разреда изабраних случајним узорком. Ученици су  решавали папир-оловка тестове, а од њих је 14 ученика учествовало  и у електронском тестирању. На организацији и реализацији тестирања  радиле су: Хазема Капиџић педагог и Бојана Бајић професорица рачунарства и информатике.

06. фебруар - 20.фебруар  2012.

Због повећаних снежних падавина, неуобичајено ниских температура (ледених дана) и уштеде енергије, проглашена је ванредна ситуација у земљи и обустављена настава у  овом временском периоду.
          План надеокнаде изгубљених часова  Школа ће израдити у складу са инструкцијама Министарства просвете и спорта.

27. јанууар  2012.

У школи  свечано обележена школска слава Свети Сава. Сечани програм за госте, раднике школе и ученике, рипремили  су професори српског језика и књижевности и професор музичке културе Дамир Рондић, а изложбу  ликовних радова у холу поставили су ученици у сарадњи са професором ликовне културе Бојаном Богавцем.
 Заинтересовани су могли присуствовати ломљењу славског колача у библиотеци школе –овогодишњи домаћин био је  професор  Миломан Дробњак. Турнире у:   шаху на нивоу све три средње школе  и малом фудбалуна нивоу гимназије,  реализовали су чланови шаховске секције под руководством професора Марка Думића и секције малог фудбала коју води професор Амел Трнчић.

15.  децембар  2011.

Делегација Пријепољске гимназије  у саставу: професор Бојан Богавац и ученице Далида Мушкић, Ана Дукић и Милица Илић, присуствовала је свечаној додели награда победницима ликовног конкурса за календар -EU PROGRES,  у Лесковцу. Освојену другу награду –видео камеру, ученице су преузеле на свечаној додели која је организована на изложби  најбољих радова уз пригодан музички програм.

19.  новембар  2011.

Kренуо је нови циклус  ГИМНАЗИЈСКЕ ТРАНСФЕРЗАЛЕ, за коју је домаћин  била Ужичка гимназија.
Тема овогодишњег дружења је - Дан посвећен учењу  и настави  енглеског језика „The English Day “. Организоване су манифестације:

  • Такмичење у познавању прочитаних прича (на енглеском језику);
  • Представа ученика Гимназије „Таковски устанак“ из Горњег Милановца под називом:  „Momchilo`s Diary“;
  • Забавно-музички програм у извођењу ученика Ужичке гимназије;

Пријепољску гимназију су представљали : Бегановић Камала и Садагић Арабела- професорице енглеског језика и четири ученика четвртих разреда: Мезилџић Кенан, Шљукић Дара, Хоџић Сејо и Вижлина Милица.
          Екипа Пријепољске гимназије освојила је четврто место.

14. новембра 2011.
Свечана додела Захвалница ученицима добровољним даваоцима крви. Захвалнице  су ученицима  уручили представници Црвеног крста из Пријепоља.


 

28. и 29. октобра 2011.

Oдржано је првенство Пријепољске гимназије у шаху. Прва три места освојили су Игор Кијановић, Филип Вукојевић и Игор Пурић.
Почетком новембра (од 4.11. до .6.11.2011.) у Параћину је одржано омладинско екипно првенство  Централне Србије у шаху, где је, у конкуренцији 14 најбољих омладинских екипа, ШК Прико из Пријепоља освојио пето место. Напомињемо, да су сви чланови наше екипе ученици Пријепољске гимназије.
Крајем децембра (17.12.2011.) у Ужицу је одржано омладинско појединачно регионално првенство у шаху. Игор Кијановић је освојио прво место, Игор Пурић друго, док је Саво Малешић освојио четврто место, тако да су наши ученици били убедљиво најбољи у региону. Од 12.01. до 15.01.2012. у Врњачкој Бањи је одржан 38. циклус акције „Шах у школе“, Фестивал младих Шаховског савеза Централне Србије, на коме је учествовало око 200 младих шахиста. У најстаријој групи (од 15 до 20 година), где су учествовала 47 такмичара, наши ученици су били у врху и тако се пласирали на Фестивал младих Србије. 

26.  октобар  2011.

На београдском Сајму књига   у среду, 26.10.2011.  у 14 часова,  на штанду Удружених издавача  Златиборског округа , међу промовисаним књигама из округа била је и књига „Пријепољска гимназија“ аутора Љубомира Шуљагића и Хаџа Мушовића, професора Пријепољске гимназије. Промотор  књиге био је Сакиб Шеховић рецезент. Промоцији   је присуствовао велики број Пријепољаца  пре свега оних  који живе  и  раде у Београду. Догађај је медијски пропратио РТС и  дописништво РТС-а из Ужица.

13.  октобар  2011.

Стигао извештај о успешно завршеном  Програму стипендирања ученика гимназија и средњих стручних школа-лето 2011. коју су заједнички реализовали Канцеларија за младе београдске општине Палилула и Центар за стране језке ЕQUILIBRIO. У овом Програму учествовало је  и упешно  га завршило 7 ученика наше школе. Ученици су  добили Међународни језички пасош, којим доказују своје познавање  страног језика  било где у Европи.

1.  септембар  2011.

Школска 2011/2012. година почела је првог септембра (среда). Прваке је поздравио директор у Свечаној сали, а потом су са предметним наставницима почели са наставом.
Ове школске године уписано је 456 ученика у 16 одељења (по 4 одељења свих разреда): први разреди 119 ученика, други разреди 119, трећи разреди 118 и четврти разреди 100 ученика